Sfințirea Bisericii din Poiana Botizii, jud. Maramureș

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminică, 11 septembrie 2016, slujba de sfinţire a bisericii din Parohia Poiana Botizei, Protopopiatul Lăpuş, notează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

După slujba de sfințire, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Alături de ierarhul maramureșean au participat un sobor de 25 de preoţi.

În cuvântul rostit,  ierarhul a explicat pericopa evanghelică a duminicii dinaintea Înălţării Sfintei Cruci.

La final, cei doi preoţi care s-au ocupat de construirea bisericii au primit distincţia de iconom, cu dreptul de a purta brâu roşu. Membrii Consiliului Parohial şi binefăcătorii au primit Diplome de vrednicie.

***

Noua biserică din satul Poiana Botizei a reprezentat o necesitate pentru comunitatea maramureșană. Biserica veche, monument istoric, care datează din anul 1821, nu mai făcea faţă numărului de credincioşi, fiind neîncăpătoare. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în data de 26 iunie 2011. Biserica are două hramuri: Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Comentarii Facebook


Știri recente