Sfințirea bisericii din Parohia buzoiană Lipia II

Biserica „Tuturor Sfinților” din Parohia buzoiană Lipia II a fost sfințită în această duminică. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

„Un locaș de rugăciune, deci o biserică, este zidit spre slava lui Dumnezeu, pus sub ocrotirea unui sfânt sau chiar a Mântuitorului Hristos când se fixează un praznic împărătesc, primește Taina Sfântului Botez și Taina Sfintei Mirungeri, ca să ne arate că nu este un edificiu oarecare, ci este un locaș sfințit și viu. Acest locaș ne cuprinde pe toți – noi cei care constituim Biserica vie a lui Hristos. Mântuitorul este Capul Bisericii, iar noi toți cei botezați în numele Sfintei Treimi suntem mădulare ale aceluiași Trup al lui Hristos, care este Biserica”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Lăcașul de cult s-a ridicat între anii 1857-1866, pe locul unei biserici din lemn, prin strădania credincioșilor din parohie și a preotului Teodor. De-a lungul vremii, biserica a suferit mai multe lucrări de restaurare.

La slujbe au participat autorități locale, numeroși credincioși din localitate, dar și din împrejurimi. După tradiție, aceștia au putut trece prin Sfântul Altar pentru a se închina.

Comentarii Facebook


Știri recente