Sfințirea bisericii din localitatea timișeană Iosifalău

În Duminica a VI-a după Rusalii credincioșii parohiei timișene Iosifalău, din protopopiatul Lugoj, au primit vizita Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale, ridicată prin osteneala credincioșilor din această localitate, păstoriți de pr. Cosmin Chiroiu. Alături de localnici, la slujba de sfințire a sfântului lăcaș, au luat parte și credincioși din localitășile învecinate, de pe raza protopopiatului Lugoj, informează mitropolia-banatului.ro

În continuare, Preasfințitul Paisie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noul sfânt lăcaș închinat marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru iconom pe pr. paroh Cosmin Chiroiu, în semn de apreciere și prețuire față de râvna și eforturile depuse alături de credincioși în lucrarea de edificare a sfintei biserici.

În finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească a părinetlui Mitropolit, Înalt Preasfințitului Nicolae al Banatului, precum și îndemnul de a continua cu aceeași dragoste și râvnă față de cele sfinte, alături de părintele paroh, și lucrarea de impodobire cu pictură a noii biserici.

Răspunsurile religioase la sfintele slujbe au fost date de grupul coral ” Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac.dr. Ion- Alexandru Ardereanu.

Comentarii Facebook


Știri recente