Sfințirea bisericii Centrului mitropolitan ortodox român de la Limours

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit astăzi, 11 iulie, slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Soborul Maicii Domnului, Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ilie Tesviteanul din localitatea franceză Limours. Locașul de cult aparține Centrului mitropolitan ortodox român din această localitate, situată lângă Paris.

În cuvântul rostit la finalul sfințirii bisericii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre chemarea la sfințenie, subliniind că cea mai mare demnitate în Biserică este sfințenia. Trecerea prin altarul noii biserici sfințite a tuturor credincioșilor prezenți la slujbă, arată tocmai că vocația primă și ultimă a tuturor oamenilor este sfințirea vieții în comuniune cu Sfânta Treime.

Preafericirea Sa, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, efectuează o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale în perioada 9-17 iulie.

Ieri, 10 iulie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a avut o întâlnire cu Episcopii Ortodocși din Franța. De asemenea, Preafericirea Sa a avut o întrevedere și cu Arhiepiscopul Catolic al Parisului, cardinalul Andre Vingt-Trois. Tot ieri, Preafericirea Sa a făcut și o vizită oficială la ambasada României în Franța.

Mâine, cu prilejul vizitei pe care o efectuează în Franța, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va resfinți Altarul Catedralei Mitropolitane ,,Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris și va săvârși Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente