Sfințirea Așezământul Social-Cultural din Parohia Gorunești

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului a sfințit sâmbătă, 26 iulie 2014, Așezământul Social-Cultural „Sfântul Ierarh Nectarie” și „Sfântul Mucenic Claudiu” din Parohia Gorunești, orașul Bălcești, potrivit arhim.ro. Slujba a debutat cu sfințirea paraclisului din cadrul așezământului și a continuat cu Sfânta Liturghie. Lucrările au fost susținute de către familia Sabin și Doina Obogeanu, ca ofrandă adusă lui Dumnezeu spre pomenirea fiului lor Firu Claudiu, trecut la cele veșnice în urmă cu trei ani.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a ținut un cuvânt de învățătură, care a evidențiat viața jertfelnică a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și minunile săvârșite de sfânt în viața celor ce își pleacă cu credință genunchii la rugăciune și îi cer ajutorul.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a mulțumit ctitorilor și a felicitat pe cei care s-au implicat în ridicarea așezământului social-cultural, în frunte cu P.C. Preot Marian Bădulescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…