Sfințirea altarului de vară al parohiei „Sfânta Teodora de la Sihla” din Hațeg

Duminică, 7 august 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Sfânta Teodora de la Sihla”, Hațeg III, cu ocazia hramului acesteia. Tot în această zi, ierarhul a oficiat slujba de sfinţire a altarului de vară construit în incinta curții parohiale. După slujba de sfinţire, Episcopul Devei a săvârşit Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat credincioşilor înţelesul Evangheliei citite în duminica a VII-a după Rusalii. De asemenea, ierarhul a precizat că misiunea preotului este de a propovădui Evanghelia la toată făptura.

În cadrul slujbei, părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, preotul Antonie Budiul,protoiereul Protopopiatului Hațeg, a primit Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei, cea mai înaltă distincție acordată clericilor din Eparhie.

La finalul, la recomandarea preotului paroh Alin Opârlesc, Preasfințitul Părinte Gurie a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor s-au implicat în lucrările de consolidare a complexului parohial. Totodată, Preasfinția Sa a sfințit noua casă parohială din curtea bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente