Sfințire și binecuvântare pe ”Meteora” Bacăului

În ziua de prăznuire a Sfintei Mironosițe întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, vineri 22 iulie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a săvârșit slujba de sfințire a picturii paraclisului Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, informează site-ul epr.ro.

Un sobor de preoți din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, alături de numeroși pelerini și reprezentanți ai autorităților locale, au participat vineri la hramul paraclisului Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a sfințit pictura paraclisului ,,Sfânta Mironosiță Maria Magdalena” ce întregește ansamblul monastic al mănăstirii – metoc chiriarhal, consfințind prin aceasta lucrarea jertfelnică a obștii monahale de pe ”Meteora” Bacăului. De altfel, ierarhul a adus spre închinarea credincioșilor și a pelerinilor racla cu părticele din sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Pantelimon și ale Sfântului Mucenic Teodosie de la Brazi, care vor rămâne permanent în acest locaș de rugăciune.

Sfintele moaşte au fost purtate în procesiune la biserica mare a mănăstirii unde a fost săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească.

Ne-am împărtășit din potirul dragostei și mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat la această sărbătoare. Să nu uităm că, întotdeauna, la umbra crucii găsim binefacere și binecuvântare”, a menționat, printre altele Înaltpreasfințitul Ioachim în cuvântul de învățătură, felicitându-i pe toți cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, în mod deosebit pe maica stareță stavrofora Magdalena Budeanu.

La rândul lor, reprezentanții autorităților locale din Mărgineni și-au exprimat mulțumirea față de frumoasa colaborare cu Biserica.

Vă mulțumim Înaltpreasfinţia vostră, în primul rând, că aţi adus mai multă rugăciune în comuna noastră şi ne apropiaţi cât mai mult de Dumnezeu prin lucrarea sfinţitoare şi învăţătorească pe care o desfăşuraţi. Vă asigurăm de respectul, preţuirea şi ajutorul nostru, şi ne dorim o colaborare rodnică în desfăşurarea a cât mai multe proiecte social-filantropice şi culturale. Să dea Bunul Dumnezeu să ne revedem la cât mai multe evenimente de această importanţă, adică sfinţitoare, înălţătoare şi ziditoare de suflet, a menționat Gabriela Plăcintă, reprezentantul autorității locale.

Comentarii Facebook


Știri recente