Sfințire la Parohia Telega I din Protoieria Câmpina

Pe 27 iulie 2014, la Parohia Telega I din cadrul Protoieriei Câmpina a avut loc sfințirea lucrărilor de renovare a exteriorului lăcașului de cult cât și picturii nou-realizate, urmate de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar patriarhal și de către un numeros sobor de preoți din împrejurimi în frunte cu Părintele Costică Dumitru, protoiereu al Protoieriei Câmpina. La acest eveniment au participat foarte mulți credincioși din cadrul comunității parohiale cât și din întreaga zona și autoritățile locale.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a rostit un cuvânt de învățătură prin care a subliniat importanța credinței în viața fiecăruia cât și relația dintre credință și participarea la rugăciunea eclesială în comuniune. Totodată, Preasfinția Sa a evidențiat rolul lăcașului de cult încă din perioada vechi-testamentară si până astăzi și faptul că, pictura religioasă este o mărturie vie a relației autentice dintre Dumnezeu și oameni prin scenele praznicale, cât și relația dintre Sfinții pictați și credincioșii care îi cinstesc după cuviință.

După cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a dat citire documentului prin care Parohiei i se adaugă un al doilea hram în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor-Lichiei. Totodată, Părintelui Paroh Ștefan Marian i s-a acordat rangul de iconom-stavrofor prin Rânduiala hirotosiei. După acest moment, ctitorii au fost apreciați pentru susținerea lucrărilor efectuate și răsplătiți cu Diplome ce stau sub semnul Anului închinat Sfintei Spovedanii și Sfintei Euharistii cât și Sfinților Martiri Brâncoveni.

In continuare, Părintele Protoiereu Costică Dumitru a rostit un cuvânt de bun-venit Preasfinției Sale, având în vedere că a fost prima Slujba de sfințire în cadrul Protoieriei Câmpina; totodată prezentând pe scurt componența Protoieriei cât și activitatea frumoasă pe care o desfășoară preoții în această zonă.

La final, Părintele Paroh Ștefan Marian a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în susținerea activității parohiale prezentând etapele de renovare prin care a trecut lăcașul de cult ce datează din secolul al XIX-lea; a declarat părintele Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teșila I, Protoieria Câmpina.

Comentarii Facebook


Știri recente