Sfinţire la Centrul Social Pastoral Sf. Maria – Techirghiol | PS Varlaam: lucrările Bisericii arată grija acesteia pentru toate categoriile de credincioși

La Centrul Social Pastoral Sfânta Maria – Techirghiol a fost sfințit astăzi corpul B de PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Evenimentul din 4 mai 2017 a avut loc în urma lucrărilor de restaurare începute în noiembrie 2016.

Participanți au fost membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc, întrucât ședința săptămânală de această dată s-a desfășurat la centrul amintit, Părintele Cleopa Nistor, Consilier patriarhal și administratorul Centrului, Protos. Ieronim Gheorghiță, duhovnicul Mănăstirii, și Pr. Viorel Pasmangiu, Paroh la Biserica Sf. Ilie – Techirghiol.

În cuvântul rostit după slujba de sfințire ierarhul a apreciat că a fost nevoie de un important efort financiar pentru finalizarea lucrărilor. De asemenea, printre scopurile întâlnirii de astăzi se numără și luarea la cunoștință a consilierilor de resort cu privire la lucrările de restaurare și modernizare aduse bazei de tratament situată la Mănăstirea din Techirghiol – stavropighie patriarhală.

În fiecare an un număr foarte mare de pensionari, oameni care au probleme sociale, reușesc să urmeze aici un tratament pentru refacerea sănătății, a subliniat Preasfinția Sa.

Activitatea derulată reprezintă doar una din numeroasele acțiuni social-filantropice ale Bisericii noastre.

Lucrarea care se desfășoară aici, mai ales în sezonul cald, cu persoanele pensionare, bolnave, care vin să se însănătoșească la cunoscuta stațiune balneo-climaterică de la Techirghiol este una din multele lucrări sociale pe care Biserica le desfășoară după ce și-a dobândit locul firesc în societate după 1989. Toate aceste lucrări ale Bisericii arată grija acesteia pentru toate categoriile de credincioși din țara noastră și nu numai, a punctat PS Varlaam Ploieșteanul.

Manastirea Sf. Maria – Techirghiol – Prezentare

Manastirea de la malul Marii Negre, un lacas unic, primitor oricui il are pe Dumnezeu in suflet.

Comentarii Facebook


Știri recente