Sfințire la Biserica românească din Gyula Mică, Ungaria

La biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Gyula Mică, singura Biserică din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria care poartă acest hram, a fost prilej de bucurie duhovnicească.

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a săvârșit slujba de sfințire a crucii de pe turla acestui lăcaș de cult, în urma lucrărilor de restaurare și aurire care au avut loc de curând, informează TRINITAS TV.

„S-a înlocuit lemnăria de la această turlă și s-a acoperit cu tablă de cupru. Celelalte restaurări au avut loc mai demult în urmă cu zeci de ani și anume în anul 1909 și în anul 1936. Prin urmare, lucrările care s-au efectuat la această Biserică constituie un eveniment istoric în viața acestei parohii. Ne bucurăm pentru acest eveniment și nădăjduim că multe altele vor mai avea loc și la Catedrala episcopală din Gyula și la alte Biserici din Episcopia noastră”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Din anul 2006, Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Gyula adăpostește un rând de veșminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, dăruite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la vremea aceea Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente