Sfințire de troiță și casă praznicală în Fărcaș. Cuvântul lui Dumnezeu rodește în noi prin rugăciune și milostenie, a subliniat IPS Ciprian

Omul care conștientizează calitatea lui de ființă finită, dependentă de Părintele ceresc, este receptiv la cuvântul lui Dumnezeu și caută să-l facă roditor prin rugăciune și milostenie, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, duminică, reflectând asupra Pildei Semănătorului.

IPS Ciprian s-a aflat în data de 15 octombrie 2017 în localitatea vrânceană Fărcaș pentru a sfinți troița ridicată în cinstea eroilor din cele două războaie mondiale, dar și casa praznicală a parohiei Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni.

Înainte de slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici din care au făcut parte: Pr. Eduard-Daniel Bran, protoiereul Protopopiatului Focșani I, și Pr. Nicolae Popa, parohul comunității din Fărcaș, și preoți din împrejurimi.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să facă roditor cuvântul lui Dumnezeu în viața lor:

Hristos împărtășește cuvântul Său tuturor oamenilor, dar nu toți se învrednicesc să-l primească. De multe ori, cei care îl primesc sunt neglijenți și nu fac roditor cuvântul lui Dumnezeu în inima și în sufletul lor, a explicat IPS Ciprian.

Chiriarhul Buzăului și Vrancei a spus că prin rugăciune și milostenie cuvântul lui Dumnezeu rodește în noi:

Omul care conștientizează calitatea lui de ființă finită, dependentă de Părintele ceresc, este receptiv la cuvântul lui Dumnezeu. Nu numai că îl primește, dar și caută să-l facă roditor, rugându-se neîncetat, participând la Sfânta Liturghie, ca să se îmbrace cu putere de sus, și revărsându-și iubirea față de aproapele în fapta concretă de milostenie, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Pentru realizările sale în plan pastoral, misionar și administrativ, preotul paroh a fost hirotesit iconom stavrofor.

Locașul de cult al Parohiei Fărcaș a fost construit între anii 2005-2007, pe terenul donat de Toadera Vlaicu din Focșani. Slujba de sfințire a bisericii a avut loc în data de 23 septembrie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente

Cuvântul Patriarhului Daniel la resfinţirea Paraclisului istoric de la Mănăstirea Antim (Text integral)

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit miercuri un cuvânt la resfințirea paraclisului istoric al Mănăstirii Antim din Capitală. Text integral: Resfințirea unui laborator al învierii spirituale Cu deosebită bucurie duhovnicească, participăm astăzi la sărbătoarea Sfântului…