Sfințire de troiță la Sâmbăta Nouă, protopopiatul Babadag

În Duminica a VI-a după Rusalii (a Slăbănogului), Preasfințitul Visarion Episcopul Tulcii a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Sf. Gheorghe” din parohia Sâmbăta Nouă, protopopiatul Babadag.

Tălmăcind înțelesurile pericopei evanghelice a zilei Preasfinția Sa a vorbit despre taina pocăinței ca mijloc de vindecare a sufletului și de tămăduire a trupului, ca și de exemplul de credință și de demnitate al Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, pomenit în această zi. Preasfinția Sa a subliniat vrednicia înaintașilor de pe aceste locuri care venind din părțile Făgărașului au întemeiat această localitate, păstrând credința și datinile.

La sfârșitul slujbei P.C. pr. paroh Sandu Bogdan Dumitru a fost hirotesit întru iconom, fiind acordat un Act de cinstire Consiliului Parohial. Ierarhul a oferit parohiei un album cu mănăstirea Brâncoveanu „Sâmbăta de Sus” precum și o medalie jubiliară.

În continuare s-a oficiat un parastas pentru ctitorii acestui sfânt locaș, construit între anii 1893-1897. La intrarea în sat a fost sfințită apoi o frumoasă troiță ridicată din jertfelnicia credincioșilor.

În aceeași zi seara Preasfinția Sa a săvârșit slujba Vecerniei în biserica „Schimbarea la Față” din municipiul Tulcea împreună cu preoții din grupa a III-a misionară.

Comentarii Facebook


Știri recente