Sfințire de troiță la Căminul Sfântul Pantelimon din Babadag

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Babadag a avut loc sâmbătă, 26 iulie 2014, slujba de sfințire a unei troițe. Închinată Sfântului Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor și al bolnavilor, troița a fost zidită prin strădania și jertfelnicia unor oameni de bine și împodobită cu icoane pictate de un angajat al Centrului, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii împreună cu un sobor de preoți, care a rostit și un cuvânt de învățătură evidențiind semnificația crucii în viața creștină și mai ales într-un loc special ca acesta. A luat cuvântul și directorul Centrului, dl. Radu Gabriel Marcel, care a mulțumit sponsorilor și tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui proiect.

La final, Preasfinția Sa a stropit cu agheazmă pe toți cei prezenți care au primit ca binecuvântare iconițe. În acest Centru din Babadag se află 170 de asistați – persoane adulte – care sunt în grija spirituală a Părintelui capelan Enache Anghel.

În Babadag mai există încă două Centre de Recuperare care periodic sunt vizitate de către Preasfințitul Visarion ca și de preoții din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente