Sfințire de troiță în localitatea vâlceană Budești

În ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, miercuri, 7 august 2013, după amiază, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți, a sfințit o troiță, închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena și Tuturor Sfinților Români, ce se află în satul Racovița, comuna Budești, județul Vâlcea, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Credincioșii participanți la slujba de sfințire au primit cu bucurie, în mijlocul lor, vizita Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, urmărind îndeaproape slujba sfințirii precum și cuvântul de învățătură rostit de Preasfinția Sa în care a reliefat importanța prezenței unei Sfinte Cruci sau a unei troițe în cadrul unei comunități.

La sfârșitul slujbei de sfințire credincioșii prezenți au primit în dar de la Preasfințitul Părinte Episcop iconițe, precum și binecuvântarea stropirii cu apă sfințită.

Troița închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena și Tuturor Sfinților Români a fost ridicată de către credincioșii din comuna Budești, la inițiativa Părintelui Costinel Ștefan Enache de la Parohia Sâmnic și a Părintelui Florin Ciutescu de la Parohia Budești. Troița a fost sculptată la Mănăstirea Turnu din județul Vâlcea și este situată pe drumul național Rm. Vâlcea – Pitești, fiind astfel așezată spre închinare tutor celor care circulă pe acest drum.

În după amiaza aceleiași zile, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul însoțit de Părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, Protopop de Râmnicu Vâlcea, a efectuat o vizită misionar-pastorală în parohiile Bercioiu Bârsești și Sâmnic de pe raza comunei Budești. În Parohia Bercioiu Bârsești, Preasfinția Sa a vizitat Biserica „Sfântul Nicolae” și Așezământul social „Sfântul Antonie de la Iezer”, aflat în construcție, iar în Parohia Sâmnic a vizitat Biserica parohială „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Comentarii Facebook


Știri recente