Sfințire de pictură la paraclisul Spitalului „Providența”. Directorul instituției a fost distins cu Crucea Moldavă

Paraclisul Spitalului ieșean „Providența” și-a serbat hramul de Sfânta Treime, luni 21 iunie 2021. În acest context, Mitropolitul Teofan a sfințit pictura lăcașului de cult.

Paraclisul „Sfânta Treime” din incinta Spitalului „Providența”. ©Doxologia / Flavius Popa

La slujba de sfințire, și apoi la Sfânta Liturghie oficiată în curtea instituției, au participat medicii și personalul unității sanitare, pacienții spitalului, autorități locale și credincioși din mai multe cartiere ieșene.

La predică, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a spus că textul evanghelic al zilei este „călăuză, și ghid de supraviețuire în lumea aceasta”: „Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor” (Mt. 18:20).

„În general, în trei locuri aflăm acest «unde» din cuvântul Domnului: în viața de familie, în viața de parohie și la locul de muncă. Acesta este triplul context în care omul își poate găsi și menține echilibrul și mersul statornic în lumea aceasta, chiar dacă uneori mai sunt și căderi”, a spus ierarhul.

Ca dovadă a gratitudinii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru lucrările săvârșite, directorul Spitalului „Providența” – Marinel Talpeș, a primit din partea Înaltpreasfințitului Teofan cea mai mare distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – „Crucea Moldavă”, notează Doxologia.

De asemenea, părintele Ioan Boampă, clericul spitalului până în anul 2012 şi părintele Constantin-Cătălin Puiu, actualul preot slujitor de la Spitalul „Providența”, au primit distincția „Sfântul Ierarh Dosoftei”. Credincioşii şi binefăcătorii care au sprijinit lucrările de la sfântul locaş au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan distincţii de vrednicie. Printre aceștia s-a numărat și medicul Nicoleta Dimitriu, principalul donator.

Prima unitate medicală de acest gen din Biserica Ortodoxă Română

Spitalul „Providența” a fost sfințit și inaugurat în data de 13 octombrie 2000, în prezenţa Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului, a Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, dar și al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Spitalul Providența este prima unitate medicală de acest gen din structura Bisericii Ortodoxe Române și oferă servicii medicale la un înalt standard de calitate.

Spitalul „Providența” din Iași. ©Doxologia / Flavius Popa

Unitatea medicală are o capacitate de 102 paturi, 2 săli de operație, o unitate de terapie intensivă, saloane și rezerve dotate și amenajate conform standardelor, oferind servicii de spitalizare de zi și continuă pentru toate categoriile de pacienți, atât din Iași, cât și din țară.

Foto credit: Doxologia / Falvius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente