Sfinţire de pictura la Biserica „Buna Vestire” din Braşov

Sute de credincioşi au participat în Duminica a XXII-a după Rusalii, 01 noiembrie 2015, la slujba de sfinţire a picturii restaurate şi a lucrărilor de renovare efectuate la Biserica Buna Vestire din Braşov. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor slujitor din care au făcut parte protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, preoţii de la biserica braşoveană şi slujitori ai sfintelor altare din parohiile oraşului de sub Tâmpa, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Lucrările de restaurare a picturii au început în 2012 şi au fost realizate de Nicolae Gavrilean. În aceeaşi perioadă s-au efectuat reparaţii exterioare la biserica braşoveană, iar toate acestea au fost binecuvântate şi sfinţite de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, prin stropire cu apă sfinţită şi ungere cu Sfântul şi Marele Mir. Lăcaşul de cult a fost înconjurat şi binecuvântat cu apă sfinţită, iar la interior a fost săvârşită rânduiala de târnosire a picturii şi icoanelor de pe catapeteasmă.

După sfinţire a fost oficiată Sfânta Liturghie, fiind prezenţi numeroşi oaspeţi, autorităţi locale şi mulţimi de credincioşi.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul Mihai Manolache senior a primit distincţia Crucea şaguniană pentru preoţi, ca încununare a întregii slujiri preoţeşti şi a activităţii misionare şi administrative. De asemenea, preotul Dacian George Zuba a fost hirotesit iconom stavrofor, iar Consiliile şi Adunările parohiale, precum şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat credincioşilor învăţăturile desprinse din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care ni s-a prezentat pilda bogatului nemilostiv. Acest text evanghelic ne prezintă cele două stări ale sufletului după trecerea dincolo, unde vom primi răsplata pentru viaţa trăită pe pământ.

Mulţumirile preoţilor şi credincioşilor de la parohiile arondate bisericii au fost transmise prin preotul Mihai Manolache senior, care a prezentat lucrările efectuate şi i-a oferit ierarhului o icoană ca semn de preţuire.

Comentarii Facebook


Știri recente