Sfințire de catapeteasmă și casă parohială în Poiana Negrești. ‘Să nu-L părăsim pe Dumnezeu, Tatăl nostru, să nu părăsim Biserica, mama noastră’

IPS Teofan a oficiat duminică Sfânta Liturghie și slujbele de sfințire a catapetesmei și binecuvântare a casei parohiale din Poiana Negrești, județul Neamț. Cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a adresat credincioșilor îndemnul de a nu-L părăsi pe Dumnezeu și Biserica Sa:

„Dumnezeu ne așteaptă să ne întoarcem acasă. Să-l rugăm să ne dea putere, să nu-L părăsim pe El, Tatăl nostru, să nu părăsim Biserica, mama noastră, să nu ne părăsim legătura cu strămoșii”, a subliniat Părintele Mitropolit.

În Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Poiana Negrești a slujit împreună cu ierarhul un sobor de preoți și diaconi, între care Pr. paroh Ionuț Lupei, notează doxologia.ro.

IPS Teofan a mai spus că chiar dacă ne-am întors la Dumnezeu și Biserica Sa nu trebuie să judecăm pe cei ce rătăcesc:

„Să rămânem în casa Tatălui dar, în același timp, să nu judecăm prea aspru pe cei care poate ne-au părăsit, poate nu vin la biserică, poate își câștigă averea necinstit – pentru că numai în pielea celui care își câștigă averea în mod necinstit să nu fii!”

Înaltpreasfinția Sa a avertizat că averea câștigată nedrept aduce neliniște.

„Cel mai mare bun în viață este acela ca omul să doarmă liniștit pe patul său. Chiar dacă este obosit, chiar dacă nu a mâncat toate bunătățile pământului și nu a băut toate sortimentele de vin, cel mai mare lucru este să fie așezat lăuntric. Să ai pace în sufletul tău și atunci bucățica de pâine neagră devine mai dulce decât cea mai dulce prăjitură”.

Aceasta a fost prima slujire a Părintelui Mitropolit Teofan de la instalarea Pr. Ionuț Lupei, ca paroh al comunității din Negrești în septembrie 2005.

Foto credit: Constantin Comici / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente