Sfințire de casa socială și bibliotecă parohială, la Glodenii Gândului

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 5 iulie 2014, IPS Mitropolit Teofan a sfințit casa socială și biblioteca Parohiei „Sf. Cuvioasă Parascheva” din localitatea Glodenii Gândului, Protopopiatul Iași 3, potrivit mmb.ro.

La eveniment au participat foarte mulți dintre credincioșii din sat, dar și din localitățile învecinate. Cele două așezăminte au fost realizate în ultimii ani prin implicarea întregii comunități parohiale. La finalul slujbei au fost rostite câteva alocuțiuni. Părintele Mihail Roșu, protopop al Protoieriei Iași 3, a făcut mai întâi o prezentare a activității pastoral-misionare ce se derulează în Parohia Glodenii Gândului, după care părintele Lucian Vamanu, parohul bisericii din Glodenii Gândului, a subliniat importanța amenajării celor două așezăminte pentru credincioșii din localitatea pe care o păstorește.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în amenajarea casei sociale și a bibliotecii parohiale și le-a vorbit credincioșilor despre importanța cunoașterii, despre folosul citirii de cărți și mai ales despre folosul citirii Sf. Scripturi: „Spune un mare părinte al Bisericii că necunoașterea este mama tuturor relelor. Dacă omul nu cunoaște din Sfânta Scriptură ce este bine și ce este rău, ce este lumină și ce este întuneric, ce este stăpânirea lui Dumnezeu și stăpânirea lui satan, atunci el rătăcește pe căi rătăcite, se pierde pe el și îi pierde și pe alții. Dulce este cuvântul Domnului care se află în Sfânta Carte și se cuvine ca Școala, pe de o parte, și Biserica, pe de altă parte, să aducă în fața oamenilor cartea, atât cea laică, cât și cea bisericească”.

În semn de recunoștință pentru activitatea derulată în localitatea Glodenii Gândului, părintele Lucian Vamanu a fost hirotesit de IPS Părinte Mitropolit Teofan întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost acordate diplome și distincții de vrednicie unor credincioși care au contribuit la ridicarea celor două așezăminte sfințite.

Comentarii Facebook


Știri recente