Sfinţire de capelă în Parohia Cosminele. PS Timotei Prahoveanul a binecuvântat lucrările (VIDEO)

Capela Parohiei prahovene Cosminele a fost sfințită în 11 iunie 2017 de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Apoi, noul monument ridicat în cinstea eroilor comunităţii a fost binecuvântat prin rugăciunile ierarhului, informează Radio Trinitas.

În continuare, Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială.

La finalul slujbei, i-a oferit Părintelui paroh Constantin Tudor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, diploma Justinian Patriarhul.

În cuvântul său Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a apreciat eforturile depuse de Pr. Constantin Tudor pentru a duce la bun sfârşit lucrările iniţiate.

Această capelă binecuvântată astăzi, precum şi troiţa din faţa Bisericii, au fost ridicate prin evlavia, dar şi prin truda părintelui, pentru că este important ca o astfel de lucrare să aibă dragostea cuiva. De multe ori noi apelăm la echipe de constructori, la oameni pricepuţi şi mai rar auzim că un preot a trudit cu propriile braţe. Este un lucru foarte frumos pentru care aducem cuvânt de laudă şi preţuire faţă de această lucrare meritorie a Părintelui paroh.

Potrivit Părintelui protopop Adrian Matei, au mai fost evidențiate persoanele care au contribuit la zidirea capelei parohiei Cosminele, printre care o mamă cu 12 copii.

Comentarii Facebook


Știri recente