Sfințire de biserică la Ramnicu Sărat

Biserica „Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” a Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Râmnicu Sărat a fost sfințită duminică, 14 septembrie 2014, în ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de slujitori – preoți și diaconi, a precizat Dragoș Olteanu.

„Am rânduit sfințirea acestei biserici în ziua Înălțării Sfintei Cruci pentru a sugera tuturor celor care au participat și vor participa la slujbele divine că nu te poți bucura de lumina Sfintei Învieri a lui Hristos, dacă nu treci mai întâi prin Cruce. Nimic nu se realizează trainic și durabil decât numai prin jertfirea noastră în diferite forme. Unii au dăruit un bănuț, alții materiale, alții și-au oferit mâinile lor, care au lucrat la zidirea acestui sfânt locaș. Toate acestea constituie fapte de jertfelnicie, spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea tuturor celor ce constituie Biserica lui Hristos pe pământ”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Locașul de cult a fost ridicat în perioada 2007-2014, prin strădania preotului paroh, Turcu Laurențiu, care a fost ajutat de autoritățile locale și de alți oameni de bine. Pănă la sfințirea actualului locaș de rugăciune, slujbele s-au săvârșit în biserica „Sfântul Gheorghe” din vecinătate.

La slujbe au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Sărat, dar și din împrejurimi. Potrivit tradiției, toți cei prezenți au trecut prin Sfântul Altar și s-au închinat.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente