Sfințire de biserică în statul Victoria, Australia

La praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 28 aprilie 2013, preotul și credincioșii Parohiei ortodoxe române „Sfântul Apostol Toma” din Dandenong – Narre Warren, statul Victoria, Australia, după multe încercări, au avut bucuria de a începe slujirea liturgică în lăcașul de cult amenajat pe proprietatea parohiei cumpărate în urmă cu trei ani. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, informează Ziarul Lumina.

A urmat slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, oficiată de ierarhul român împreună cu părintele paroh Marian Dincă. La aceste slujbe au participat numeroși credincioși, care și-au văzut împlinit visul de a avea biserică românească în aceste suburbii ale orașului Melbourne în care trăiesc mulți români. „După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Mihail, în cuvântul de învățătură, a adus mulțumire Bunului Dumnezeu și Sfântului Apostol Toma, ocrotitorul acestei parohii, pentru ajutorul acordat în trecerea peste toate încercările și obstacolele întâmpinate. A felicitat apoi pe toți credincioșii din Melbourne, în special pe cei din parohie, pentru rugăciunile, susținerea materială și pentru efortul depus în desăvârșirea acestui proiect, rugându-i pe toți să păstreze dreapta credință, tradițiile noastre curate și să rămână uniți în jurul Bisericii. Am mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântarea acordată dintru începutul slujirii arhierești pe pământul australian de a fi înființată această a doua parohie din Melbourne, precum și pentru frumoasele cuvinte adresate întregii parohii”, ne-a declarat părintele paroh Marian Dincă.

Din partea parohiei, în semn de recunoștință și dragoste pentru părinteasca purtare de grijă, Preasfinția Sa a primit o icoană cu Cina cea de Taină. Totodată, părintele paroh a mulțumit tuturor credincioșilor care și-au arătat dragostea față de Dumnezeu și de Biserica Mântuitorului Iisus Hristos, care prin susținerea și munca lor au făcut posibil ca parohia să își înceapă activitatea în propriul lăcaș de cult.

La acest eveniment important din viața parohiei au participat dr. Cristina Stuparu, reprezentantă a Ambasadei României în Australia, Nicolae Cojocaru, consul onorific al României la Melbourne, Luke Donnelan, membru al Parlamentului, și Rafal Kaplon, consilier local al Primăriei Casey pentru Narre Warren North. Domniile lor s-au adresat credincioșilor din biserică și și-au exprimat mulțumirea pentru invitație, adresând felicitări pentru efortul depus de membrii comunității pentru a avea această biserică ortodoxă care să deservească credincioșii români din suburbiile de sud-est ale metropolei australiene Melbourne.

Pentru acest eveniment din viața spirituală a Parohiei „Sfântul Apostol Toma”, Cristina Stuparu a citit mesajul ambasadorului României la Canberra, dr. Mihai Stuparu. Pr. paroh Marian Dincă a mulțumit fiecăruia dintre distinșii invitați pentru prezența la această mare bucurie a comunității și pentru ajutorul acordat în vederea începerii activității bisericești pe proprietatea parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…