Sfințire de biserică în Protopopiatul Giurgiu

De sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Ambrozie,Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși slujba de sfințire a bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Putineiu, Protopopiatul Giurgiu, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Ridicat în anul 1835, sfântul locaș a suferit numeroase transformări de-a lungul timpului. În ultimii ani au fost executate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare, care au culminat cu împodobirea bisericii cu pictură. Totodată, prin strădania părintelui paroh Niculae Bogdan Ștefan, în proximitatea sfântuliui locaș a fost ridicat Centrul pentru copii și tineret „Sf. Ștefan”, în cadrul căruia sunt organizate numeroase activități culturale și educative în care sunt implicați copiii din Parohia Putineiu.

Credincioșii care vor participa la acest important moment al sfințirii bisericii vor putea trece prin Sfântul Altar și se vor putea închina în fața Sfântului Prestol (Sfânta Masă), care închipuie Mormântului Mântuitorului Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…