Un nou lăcaş de cult în Ploieşti. Avem de învăţat din dragostea păstorilor de suflete care iniţiază astfel de lucrări, spune PS Timotei Prahoveanul

Duminica aceasta, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a sfinţit cu agheasmă Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ploiești. După slujbă, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat prima Sfântă Liturghie în lăcaşul de cult ocrotit de Maica Domnului.

În cuvântul rostit în data de 30 aprilie 2017, Ierarhul a evidenţiat jertfelnicia clericilor şi credincioşilor de la această parohie care s-au implicat în lucrările de ridicare a lăcaşului de cult.

Din credinţa, curajul şi dragostea femeilor mironosiţe au învăţat şi credincioşii acestei parohii care, într-o perioadă nu prea uşoară, au reuşit să ridice această biserică, a evidenţiat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Drept măritori creştini, avem totdeauna de învăţat din dragostea unor astfel de oameni, din dragostea păstorilor de suflete, a preoţilor care iniţiază astfel de lucrări şi care trudesc nu o lună, nici două, ci zeci de ani pentru a finaliza activitatea începută.

Despre această lucrare desfăşurată în parohia ploieşteană, Preasfinţia Sa a spus că este un exemplul nu doar pentru oraşul în care ne aflăm, ci pentru toată Arhiepiscopia şi pentru toată Biserica, pentru că astfel de lucrări se realizează greu şi sunt pilduitoare pentru toţi.

Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos Cel Înviat din morţi să răsplătească dragostea oamenilor, a celor care au venit către acest locaş în anii aceştia de lucrare sfântă şi să ne dea nouă tututor evlavia femeilor mironosiţe, atenţia lor faţă de Mântuitorul, puterea de a fi curajoşi într-o lume ostilă care nu înţelege pe deplin mesajul Evangheliei, care nu înţelege ce au făcut aceste femei evlavioase şi toţi cei care l-au urmat pe Domnul, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a citit cuvântul transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Duminicii Sfintelor Mironosițe.

Credința vie a femeilor mărturisitoare – izvor de lumină şi bucurie – Basilica.ro

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un cuvânt de binecuvântare și recunoștință tuturor femeilor creștine cu prilejul Duminicii Femeilor Purtătoare de Mir (30 aprilie 2017). Hristos a înviat! În Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, Biserica Ortodoxă le pomenește pe femeile purtătoare de miruri sau aromate, care, în dimineața…

Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost aşezată în anul 1994, iar lucrările propriu-zise au început în anul 1997. Această biserică este una dintre cele mai impunătoare din judeţul Prahova, dintre cele ridicate după anul 1990.

În semn de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată, părintele paroh Constantin Bădulescu a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus. De asemenea, părintele Adrian Matei, protoiereu al Protopopiatului Ploiești-Nord, slujitor la această biserică, a primit Diploma Omagială „Justinian Patriarhul”. Toți cei care au contribuit la ridicarea locașului de cult au primit diferite acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente