Sfințire de biserică în localitatea Cincu. Slujba a fost oficiată de doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Numeroși credincioși din Cincu, județul Brașov, au participat în data de 20 august 2017 la evenimentul prilejuit de sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din localitate.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Armonia din Constanța.

În continuare, cei prezenți au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de cei doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

Omilia a fost rostită de IPS Mitropolit Serafim care a explicat înțelesul duhovnicesc al Pildei datornicului nemilostiv din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. În debutul predicii, ierarhul a evidențiat că Dumnezeu s-a împăcat cu oamenii prin jertfa Fiului Său.

Creștinismul este religia împăcării lui Dumnezeu cu oamenii. Dumnezeu ne-a împăcat cu Sine după păcatul primilor oamenilor și al tuturor oamenilor până la Hristos, acum 2000 de ani. El S-a împăcat cu noi prin jertfa Fiului Său. El L-a trimis în lume pe Fiul Său, pe Mântuitorul Iisus Hristos, Care a propovăduit Evanghelia și i-a învățat pe oameni să trăiască în unitate și în dragoste, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În finalul predicii, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a spus că Dumnezeu ne pune nouă o singură condiție ca să fim iertați. El ne cere să iertăm la rândul nostru greșelile semenilor noștri.

Cei mai mulți dintre noi avem probleme de a ierta semenilor, apropiaților noștri, uneori și în familie nu putem să iertăm o vorbă, o greșeală, a concluzionat ierarhul.

După oficierea Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Florin Adrian Butum și a oferit acte de cinstire atât membrilor Adunării și Consiliului parohial, precum și mai multor binefăcători pentru implicarea în viața parohiei. De asemenea, Ierarhul i-a felicitat pe credincioși și pe toți cei implicați în înfrumusețarea bisericii parohiale.

Dumnezeu are pentru fiecare binefăcător un dar. Noi așteptăm să ne fie plătite datoriile și ne cerem drepturile, dar Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Cel mai mare drept pe care îl avem noi este venirea binecuvântării lui Dumnezeu peste noi, a spus IPS Laurențiu.

Biserica Sfântul Nicolae din Cincu a fost construită la 1800 și nu s-au găsit mărturii ale târnosirii ei de un arhiereu. După 10 ani de lucrări de înnoire și înfrumusețare, lăcașul de cult a fost pregătit pentru sfințire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…