Sfințire de biserică în Lăpuș. PS Iustin: În familia lui Dumnezeu nu este loc de ură

PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit duminica aceasta în localitatea Lăpuș, unde a sfințit biserica Adormirea Maicii Domnului.

Slujba de târnosire a fost oficiată ca urmare a finalizării mai multor lucrări începute din anul 2015, între care și a pictura interioară a bisericii, informează Andrei Fărcaş.

La evenimentul din 20 august 2017 au luat parte câteva mii de credincioși. Împreună cu ierarhul au slujit 25 de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind oferite de Grupul de Muzică Bizantină Theologos al Episcopiei.

Predica PS Iustin a fost concentrată pe iertare, ca semn al iubirii creștine și al comuniunii din Biserică.

Creştinismul este religia iubirii, a spus Preasfinţia Sa. Biserica este casa Preasfintei Treimi unde intrăm împreună cu toţi Sfinţii şi acolo, în familia lui Dumnezeu, nu este loc de ură, de război.

Este loc pentru toată lumea, fiecare în treapta lui, în chemarea şi la locul unde Dumnezeu a rânduit. Cu toţii suntem cuprinşi în jertfa Mântuitorului Iisus Hristos, care a acceptat să pătimească și să moară pentru noi. El nu s-a văietat, nu s-a plâns, ci s-a rugat pentru prigonitori: „Iartă-Le lor că nu ştiu ce fac!” a continuat Chiriarhul.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohia Lăpuș II, Pr. Daniel Valer Brisc a fost hirotesit stavrofor. Totodată, PS Iustin a acordat diplome de vrednicie celor care au contribuit la înnoirea locașului de cult.


Cunoscută în localitate ca Biserica din Baltă, locașul de cult a fost construit în anul 1902. În anii ’40 biserica a fost pregătită pentru dinamitare, în patru locuri, dar acţiunea nu s-a finalizat, scoaterea dinamitei fiind realizată în 1944, iar găurile în care a fost pusă dinamita s-au putut vedea până nu demult.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…