Sfințire de biserică în județul Neamț. Bogăția noastră ar trebui să fie nădejdea în Dumnezeu, a spus IPS Teofan

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfinţit sâmbăta aceasta Biserica Sfânta Treime din localitatea nemțeană Luncași. După slujba de sfințire a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea locașului de cult, în prezența a sute de credincioși.

În cuvântul rostit în cadrul ceremonialului liturgic din 19 august 2017, Părintele Mitropolit a vorbit despre adevăratele valori pe care ar trebui să le considere bogăție creștinul ortodox:

Bogăția mea este soția mea/soțul meu, copiii cu care Dumnezeu m-a binecuvântat, bogăția mea este că sunt botezat în Biserica Ortodoxă, că am credință în Dumnezeu. Bogăția mea este că nu-mi pierd nădejdea când valurile încercărilor vin asupra mea, pentru că bogăția mea este nădejdea în Dumnezeu.

Omul care are drept bogăție cuvântul lui Dumnezeu este un om bogat. Dacă tot ceea ce faci are legătură cu cuvântul Domnului, atunci te descurci bine și în cele materiale, în cele legate de locul de muncă și în cele legate de relația ta cu soția, cu soțul, cu pruncii, cu șeful, ș.a. pentru că nu doar mintea ta îți arată ce trebuie să faci, ci te raportezi la cuvântul lui Dumnezeu, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La final Sfintei Liturghii, preotul paroh Gheorghe Bogdan Dumitrache a fost hirotesit iconom stavrofor pentru efortul depus la ridicarea și înfrumusețarea sfântului lăcaș de cult. De asemenea, cei care au contribuit la ridicarea bisericii au primit distincții de vrednicie, informează doxologia.ro.


Piatra de temelie a bisericii din Luncași a fost așezată pe 30 august 1998 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Biserica se înscrie în stilul moldovenesc, iar pictura este realizată de pictorul bisericesc Virgil Maftei.

Comentarii Facebook


Știri recente