Sfinții Trei Ierarhi, sărbătoriți la Seminarul Teologic Botoșani

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” din Botoșani, sărbătoarea dedicată Sfinților Trei Ierarhi, hramul tuturor școlilor teologice, a debutat miercuri, 29 ianuarie 2014, cu prezentarea referatului „Actualitatea gândirii teologice a Sfinților Trei Ierarhi la început de mileniu”, susținut de dl prof. Marius Râznic, la care au participat cadrele didactice și elevii seminariști, după care a urmat un miniconcert dedicat sărbătorii, susținut de corul școlii teologice, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, informează „Ziarul Lumina”.

Manifestările au continuat în seara zilei de 29 ianuarie cu oficierea slujbei Vecerniei unită cu Litia, la Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din oraș, la care au participat profesorii și elevii seminarului. A doua zi, elevii și profesorii au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiată în aceeași biserică, alături de mai multe oficialități botoșănene, locale și județene, precum și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean.

La final, pr. prof. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe” din Botoșani, a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța vieții și activității Sfinților Trei Ierarhi pentru elevii seminariști.

Comentarii Facebook


Știri recente