Sfinții Trei Ierarhi, cinstiți la Catedrala Veche din Arad

La praznicul Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a săvârșit slujba Utreniei și Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad, împreună cu părinții profesori.

La momentul cuvenit, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a hirotonit în treapta diaconiei pe prof. univ. dr. Cristinel Ioja, de la Facultatea de Teologie din Arad. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a arătat că „Biserica-i cinstește pe Sfinții Trei Ierarhi ca mari părinți ai ei, ceea ce scoate în evidență o calitate aparte a lor, anume că prin toată viața, slujirea și teologia lor au dat mărturie de învățătura cea adevărată, de unitatea ce trebuie să guverneze în Biserica lui Hristos și de o înaltă cugetare academică”. La final, pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru „darul oferit facultății prin hirotonia colegului nostru Cristinel Ioja”, urându-i noului hirotonit „slujire rodnică în via Bisericii”.

La rândul său, diac. prof. univ. dr. Cristinel Ioja a mulțumit apoi Înaltpreasfințitului Timotei pentru că a transformat această zi într-una specială, atât în planul personal, cât și în cel instituțional, asigurându-l de buna conlucrare între Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Arhiepiscopia Aradului, spre mărturisirea Evangheliei Domnului Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bărbătesc al masteranzilor, condus de conf. univ. dr. Mircea Buta.

Comentarii Facebook


Știri recente