Sfinții Trei Ierarhi cinstiți la Buzău

Sfinții Trei Ierarhi sunt și ocrotitorii noii Catedrale arhiepiscopale din Buzău. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată, la 30 ianuarie 2012, de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa a elogiat, în cuvântul său, personalitatea celor trei mari ierarhi arătând că acești reprezintă pentru noi toți modele de evlavie, de credință și de smerenie.

Despre viața, scrierile și faptele duhovnicești ale Sfinților Trei Ierarhi a predicat – așa cum este tradiția la această sărbătoare – unul dintre elevii din ultimul an de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a asistat la programul de cântece religioase și poezie susținut de corul „Credo in Deo” al instituției buzoiene de învățământ teologic.

Alături de elevii seminariști s-au aflat și maicile, surorile și elevele de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești, însoțite de profesorii lor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru pomenirea ctitorilor noii Catedrale arhiepiscopale mutați la Domnul, precum și pentru profesorii și absolvenții Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” care au trecut la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente