Sfinţii sunt oamenii care şi-au împlinit cu adevărat menirea – Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul

„Sfinţii sunt oamenii care şi-au împlinit cu adevărat menirea: aceea de a folosi viaţa scurtă pământească pentru a-şi desăvârşi făptura şi pentru a se face moştenitori ai vieţii veşnice”, a spus Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul.

Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Tuturor Sfinţilor la hramul Mănăstirii Antim din Bucureşti.

În predica sa, Episcopul vicar patriarhal a vorbit despre sfinţi pe care i-a prezentat ca fiind „rezultatul prezenţei şi pogorârii Duhului Sfânt în lume”.

Ierarhul le-a mai explicat credincioşilor prezenţi în biserica aşezământului monahal că toţi suntem chemaţi la sfinţenie.

„Am fost chemaţi la existenţă ca folosind darurile primite de la Dumnezeu şi lăsând sufletul nostru să fie un pământ cultivat de lucrarea Duhului Sfânt în lume să devenim asemenea lui Dumnezeu după har”, a spus Preasfinţia Sa.

Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită între anii 1713-1715, prin strădania Sfântului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile întocmite chiar de acesta. Așezământul monahal își mai serbează hramul și în ziua sărbătoririi Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Țării Românești.

Foto credit: arhivă Mănăstirea Antim

Comentarii Facebook


Știri recente