Sfinţii Petru şi Pavel cinstiţi la Mănăstirea Rebra-Parva

Mii de pelerini și-au îndreptat pașii miercuri, 29 iunie 2016, spre Mănăstirea bistriţeană Rebra-Parva ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, informează Radio Renaşterea

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului care le-a vorbit celor prezenți despre Biserica mărturisitoare, amintind și de cele 6 puncte discutate la Sinodul Panortodox din Creta, la care a fost prezent și Înaltpreasfinția Sa.

Între pelerinii veniți la hramul mănăstirii Rebra-Parva s-a numărat și un grup de tineri din Cernăuți, aflați în această perioadă în tabără la centrul de tineret „Preot Profesor Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi. Îmbărcați în straie populare, aceștia au fost binecuvântați de Mitropolitul Clujului, care le-a împărțit, atât lor cât și celorlalți copii și tineri, cărți de rugăciune.

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru si Pavel” din Țara Năsăudului a fost fondată în 1993 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Un an mai târziu, a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, locaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în 2009.

 

Comentarii Facebook


Știri recente