Sfinții Părinți despre prietenie și încredere

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul Sfinții Părinți despre prietenie și încredere, cel de-al VI-lea volum al colecției „Sfinții Părinți pe înțelesul tuturor”.

Lucrarea reunește texte patristice referitoare la prietenie și încredere și comentarii realizate de Domnul Ionuț Vișan, informează Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Volumul adresează publicului invitația de a reflecta asupra sentimentului nobil, sincer, lipsit de vicleșug, numit prietenie și la unul dintre cei mai importanți factori care o întrețin: încrederea.

Învățăturile patristice din volum reactualizează atât sensul real al prieteniei și al importanței încrederii dintre două persoane, dar, în egală măsură, constituie și un îndreptar menit să cultive relația de prietenie dintre om și Dumnezeu, caracteristica definitorie pentru ambele direcții fiind dragostea sinceră, în care nu-și are loc nicio urmă de egoism.

„Prieteniile cer timp. Timp pentru a le putea lega și întreține. Timp pentru a le încerca. Testul vremii este însă o dificultate astăzi când toată lumea se plânge de absorbția atât de rapidă a orelor în sarcinile de lucru, necesitățile familiale și casnice. Pentru că în lipsa tim­pului, prietenia devine ceva superficial, iar prietenul, un om oarecare, fiecare secundă încărcată cu sarcini noi ștergându-l tot mai mult din memoria inimii noastre […]. Ea are nevoie de timp pentru a-și demonstra întreaga substanță, dar și de fidelitate și dialog pentru a putea să se dezvolte în continuare în direcții nebănuite anterior”, se menţionează în Introducerea volumului.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Tipografiei Cărților Bisericești și ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto credit: Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente