Sfinţii Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni cinstiți la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Bichigiu

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, în ziua în care Biserica Ortodoxă Română îi pomeneşte pe Sfinţii Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni, Înaltpreasfințitul Părinte  Andrei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și locțiitor al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfânta Treime din Bichigiu, notează site-ul Radio Renașterea.

La slujbă au luat parte la Sfânta Liturghie  credincioși și pelerini din mai multe zone ale țării, preoți și monahi de la parohiile și mănăstirile din zonă, dar și oficialități locale.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre modelul de viețuire a Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni.

Cei patru l-au mărturisit pe Domnul Hristos pentru că și-au păstrat credința primită, odată pentru totdeauna,  de la Hristos, de la Sfinții Apostoli și de la Sfinții Părinți. Pentru ei cuvântul Scripturii, Cel ce mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor și Eu îl voi mărturisi pe el în fața lui Dumnezeu,  a fost sfânt, a spus ierarhul.

Mănăstirea Sfânta Treime din Bichigiu a fost înfiinţată în anul 1997, pe locul uneia mai vechi, amintită în documentele istorice ca datând din anul 1523. La sfârşitul anului 1997 a fost terminată clădirea ce cuprindea chiliile, trapeza şi paraclisul şi au fost începute demersurile pentru construirea bisericii mari.

Actuala obşte monahală, împreună cu stareţul ei, protosinghelul Ilie Cira, au construit o nouă clădire, care cuprinde şi un paraclis ce poartă hramul Sfântul Atanasie Todoran din Bichigiu.

Comentarii Facebook


Știri recente