Sfinţii Martiri Năsăudeni au fost aleşi patroni spirituali ai Batalionului 405 din Năsăud

Batalionul 405 Sprijin Logistic „Năsăud”, din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, i-a declarat oficial ca patroni spirituali pe Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra și Vasile din Telciu, informează Radio Renaşterea.

Evenimentul a avut loc vineri, 15 iulie 2016,  de la ora 12:00, în cadrul ceremonialului aniversar, organizat la cazarma de dislocare din Bistrița, la împlinirea a 15 ani de activitate a batalionului.

La manifestare a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care a oficiat slujbă de Te-Deum și a sfințit noile fanioane cu icoanele Sfinților Martiri Năsăudeni. Slujba a avut loc în prezența oficialităților locale și județene și a comandantului Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj-Napoca, generalul-maior Ioan Manci și a comandantului Brigăzii 81 Mecanizată, colonel Iulian Berdilă.

La final, IPS Andrei a acordat Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni” colonelului Iulian Berdilă, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, colonelului Ioan Cristurean, locțiitorul comandantului și colonelului Vasile Olah, comandantul Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud”. La rândul său IPS Andrei, dar și conducerea Brigăzii și oficialitățile au primit plachete aniversare și fanioane din partea comandantului batalionului.

Ceremonia aniversară s-a încheiat cu defilarea efectivelor unității și prezentarea onorului de către  muzica militară.

 

Comentarii Facebook


Știri recente