Sfinţii Martiri Brâncoveni sărbătoriţi în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

În seara zilei de luni, 15 august 2016, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a participat la Slujba Privegherii, oficiată de preoții consilieri și inspectori din cadrul aparatului administrativ al Episcopiei, în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni la Catedrala Episcopală din Municipiul Slatina, informează site-ul oficial al Eparhiei.

A doua zi, marţi 16 august, la Mănăstirea Brâncoveni din județul Olt a avut loc slujba de cinstire a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, fiind săvârșită Sfânta Liturghie în pridvorul bisericii mari a mănăstirii de către un sobor de ierarhi format din Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor. Răspunsurile la strană au fost date de corul maicilor din mănăstire. La slujbă au participat mii de credincioşi, atât din cuprinsul Eparhiei, cât şi din afara ei.

Preasfinţitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt la finalul citirii textului biblic, legat de întoarcerea fiului risipitor, iar Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a adresat mulțimii de credincioși un cuvânt la finalul Sfintei Liturghii privitor la viața și activitatea Sfântului Constantin Vodă Brâncoveanu, subliniind îndeosebi modelul de jertfă pe care voievodul martir a realizat-o pentru credință și neam.

La final, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor a mulţumit ierarhilor care au răspuns invitației de a fi prezenți la Mănăstirea Brâncoveni în, dar şi numeroșilor credincioşi prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente