Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan prăznuiți la Galați

Ziua de prăznuire a Sfinților Doctori fără de arginți Chir și Ioan a însemnat, pentru cadrele medicale și micii pacienți ai Spitalului de Urgență pentru Copii, un prilej de mare bucurie duhovnicească, întrucât această instituție medicală din municipiul Galați și-a sărbătorit ocrotitorii, după cum a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Acesta este primul spital din județul Galați căruia i-a fost rânduit un ocrotitor spiritual.

De ziua hramului, în capela construită în curtea Spitalului un sobor de preoți din slujirea socială condus de pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galați, a oficiat Sfânta Liturghie, la care a asistat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii internați au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos, în prezența cadrelor medicale, a reprezentanților autorităților locale și județene și a copiilor internați aici a săvârșit o slujbă de mulțumire și parastasul pentru toți ostenitorii Spitalului de Copii din Galați, trecuți la Domnul.

La final, ierarhul Dunării de Jos a oferit iconițe tuturor participanților la Sfânta Liturghie.

După slujirea liturgică, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, împreună cu preoții slujitori și cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internați cei mici, încurajându-i în suferință și oferindu-le daruri.

Piatra de temelie pentru noul lăcaș din incinta Spitalului a fost așezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galați a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, și ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârșit slujba de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan” din Galați. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram și ocrotitori, alături de Sfinții Doctori fără de arginți, pe Sfinții Patapie și Luca al Crimeii.

Comentarii Facebook


Știri recente