Sfinţii Brâncoveni cinstiţi în Mitropolia Olteniei

De sărbătoarea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în cea de a 11-a Duminică după Rusalii, mănăstirile Brâncoveni, din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, şi Horezu, din Arhiepisopia Râmnicului, şi-au sărbătorit ocrotitorii.

La Brâncoveni, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de IPS Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, PS Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, şi PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, potrivit mitropolia-olteniei.ro.

În aceeaşi zi, la mănăstirea vâlceană Horezu, sute de pelerini din toată ţara au venit să-l cinstească pe domnitorul martir, ctitor al cinstitului aşezământ monahal. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor însemnat de ierarhi, veniți din țară și de peste hotare.

Credincioșii s-au putut închina, pe lângă sfintele moaște ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, așezate în biserica sfintei mănăstiri, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la 12 octombrie 2014, și la sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, care vor fi aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente