Sfinţii Brâncoveni cinstiți în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Mii de credincioşi au participat la evenimentele prilejuite de cinstirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni la Mănăstirea Brâncoveni din judeţul Olt, informează site-ul oficial al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor.

În seara zilei de luni, 15 august 2016, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a participat la slujba privegherii oficiată de preoții consilieri eparhiali la Catedrala Episcopală din Municipiul Slatina.

A doua zi, marţi 16 august 2016, în pridvorul bisericii mari a Mănăstirii Brâncoveni din județul Olt a avut loc slujba de cinstire a Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și cu Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de corul maicilor din mănăstire.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Covasnei și Harghitei  a rostit un cuvânt de învăţătură despre întoarcerea fiului risipitor. La finalul Sfintei Litughii, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a adresat un cuvânt în care a evocat viața și activitatea Sfântului Constantin Brâncoveanu.

La rândul său, ierarhul Slatinei şi Romanaţilor a mulţumit pentru prezenţă atât ierarhilor cât şi credincioşilor prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente