Sfinții Brâncoveni cinstiți de elevii de la Școala Dobrovăț

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dobrovăț pregătesc astăzi, 18 iunie, un moment artistic emoționant, închinat Sfinților Martiri Brâncoveni, informează „Ziarul Lumina”.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dobrovăț pregătesc astăzi, 18 iunie, un moment artistic emoționant. Acesta se va desfășura la Biserica monument istoric „Sfântul Pantelimon” Pahomia, comuna Dobrovăț, și se intitulează „Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu – o pagină sfântă din istoria neamului românesc”. „Scopul acțiunii este acela de a sensibiliza conștiința creștină, de a marca în memoria elevilor și a tuturor celorlalți participanți momentul istoric marcat de Sfântul Constantin Brâncoveanu. Dorim, astfel, să ne alăturăm și noi manifestărilor comemorative și omagiale organizate la nivel național anul acesta, cu prilejul a 300 de ani de la trecerea la cele sfinte a voievodului și a familiei sale”, a explicat Viviana Zaharia, profesor de limba română și de religie, consilier educativ la Școala Dobrovăț.

În cadrul evenimentului va fi prezentat teatrul creștin „Balada lui Constantin Brâncoveanu” și se vor recita poezii creștine ale poetului Ioan Alexandru, închinate voievodului. Momentul surpriză este pregătit de foștii elevi de la Școala Dobrovăț, în prezent tineri seminariști, care vor prezenta un fragment din buchetul de cântări ortodoxe închinate Sfinților Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente