Sfinţii Atanasie şi Chiril cinstiți la Mănăstirea Copou

Mănăstirea Copou din Iaşi şi-a serbat miercuri, 18 ianuarie 2017, în ziua pomenirii Sfinţilor Atanasie şi Chiril, hramul, notează site-ul doxologia.ro.

Programul liturgic prilejuit de acest eveniment a debutat marţi, 17 ianuarie 2017, cu slujba Privegherii oficiată de un sobor de preoţi. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup psaltic format din maicile Mănăstirii Copou, la care s-au adăugat şi alţi apropiaţi ai aşezării monahale.

Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, consilier al Sectorului învăţământ al Eparhiei Iaşilor, și delegat al Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, a fost prezent la slujba din ziua hramului. Acesta a transmis celor prezenți binecuvântarea Părintelui Mitropolitului Teofan.

În cuvântul rostit, Părintele Arhimandrit a evidențiat teologia celor doi sfinţi ierarhi pomeniţi de Biserica Ortodoxă la data de 18 ianuarie.

La final, Părintele Protosinghel Hrisostom Andrioaia, slujitor în cadrul aşezării monahale din Copou, a mulţumit pentru prezență preoţilor slujitori, maicilor stareţe de la mănăstirile din Moldova şi credincioşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente