Sfinții Arhangheli cinstiți în Parohia Micherechi din Ungaria

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pomeniți de Biserica Ortodoxă la 8 noiembrie, sunt ocrotitori ai multor lăcașuri de cult din Patriarhia Română. Printre parohiile care se află, zilele acestea, în sărbătoare și în care Sfinții Arhangheli sunt cinstiți în mod deosebit se numără și cea din localitatea Micherechi, din Ungaria, informează TRINITAS TV. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată mâine, 6 noiembrie, de un ales sobor.

„Hramul acestei Biserici va avea o dimensiune deosebită, pentru că alături de noi va participa la această sărbătoare Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului împreună cu grupul psaltic al Episcopiei Caransebeșului, Katharsis. Tinerii din această parohie care au avut ocazia să cunoască și pe Preasfințitul Părinte Lucian și grupul psaltic și-au exprimat dorința, în mod deosebit, ca în acesta an la hramul bisericii să aibă în mijlocul lor atât pe Preasfinția sa, cât și grupul psaltic. Preasfințitul a răspuns cu multă bunăvoință cererii noastre”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodocșilor români din Ungaria.

Comunitatea românilor ortodocși din Micherechi este una dintre cele mai importante din Bihorul Unguresc.

„Parohia Micherechi este una dintre parohiile importante ale Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Este o localitate reprezentativă pentru români, fiind una dintre localitățile unde se păstrează cel mai bine limba română”, a mai spus Preasfințitul Părinte Siluan.

Localitatea Micherechi numără peste 2000 de locuitori și se află în partea de sud-est a Ungariei, în județul Bichiș, lângă granița cu România.

Comentarii Facebook


Știri recente