Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel cinstiţi la Deva

Catedrala Episcopală din Deva şi-a serbat cel de-al doilea hram în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, miercuri, 29 iunie 2016, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Astfel, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi condus de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei. Alături de Preasfinţia Sa au mai slujit: Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop de Dacia Felix, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre sfințenie și despre chemarea pe care omul o are a o dobândi încă din această lume, luând ca modele de urmat viețile sfinților, cei care au dobândit, prin jertfa lor duhovnicească, darurile Împărăției Cerurilor. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să rămână statornici în credința și în lucrarea lor duhovnicească, pentru ca astfel să devină moștenitori ai Împărăției Celei de sus.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a mulțumit ierarhilor care s-au ostenit să participe la bucuria comunității devene, reprezentanților autorităților locale și centrale și tuturor credincioșilor prezenți în număr mare la slujba hramului Catedralei Episcopale din Deva.

11-16-sf_evanghelist_matei

 

Comentarii Facebook


Știri recente