Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cinstiți în mod deosebit la Penitenciarul Gherla

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, pomeniți astăzi în calendarele ortodoxe, sunt ocrotitorii sistemului penitenciar din România.

Cu acest prilej, persoanele private de libertate din Penitenciarul Gherla au primit astăzi vizita Preasfințitului Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Ierarhul a oficiat în capela unității de detenție, începând cu ora 10, Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi, după cum aflăm de la Radio Renașterea. Au participat la slujbă cadrele penitenciarului împreună cu aparținătorii. S-au putut bucura de Sfânta Liturghie arhierească și deținuții pentru că slujba s-a transmis în direct și în celulele penitenciarului prin intermediul televiziunii cu circuit închis.

Sărbătoarea a fost marcată la Penitenciarul Gherla pe tot parcursul săptămânii prin organizarea de activități religioase, sportive și cultural artistice. Potrivit părintele misionar Petru Drăgan au fost organizate în această perioadă dezbateri, concursuri și mese rotunde cu participarea diferiților invitați. În plus, în fiecare zi a acestei săptămâni s-a citit acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sfinți ce au fost aleși ocrotitorii sistemului penitenciar în urma protocoalelor semnate în 2004 între Patriarhia Română și Ministerul Justiției.

Comentarii Facebook


Știri recente