Sfinții Apostoli au fost cinstiți în Eparhia Dunării de Jos prin rugăciune și acte filantropice

Două locașuri de cult reprezentative din Eparhia Dunării de Jos și-au serbat hramul ieri, 29 iunie 2017, în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Cu acest prilej, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit în ajunul sărbătorii în Biserica închinată celor doi Apostoli din municipiul Brăila, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La momentul liturgic cuvenit au fost rostite rugăciuni de mulţumire și rugăciuni speciale pentru cei din închisori şi pentru cei aflaţi în suferinţă.

În cuvântul rostit, ierarhul a accentuat rolul și semnificațiile slujirii în biserică. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanţa pocăinţei pentru înnoirea sufletească.

După cuvântul de învăţătură, preoţii slujitori au împărţit celor prezenţi peste 400 de pachete cu alimente pregătite de membrii Consiliului şi Comitetului parohial.

În 29 iunie, Chiriarhul Dunării de Jos a slujit în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Galați, unul din cele mai vechi locașuri din municipiu.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Dumitru Petrea a fost hirotonit preot pe seama bisericii Naşterea Maicii Domnului din localitatea Vameş, judeţul Galaţi, iar tânărul teolog Ciprian Rotaru a fost hirotonit diacon. La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru slujitorii și ctitorii sfântului locaș trecuţi la Domnul.

Prin grija membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost distribuite pachete cu alimente familiilor cu posibilități financiare reduse din comunitate.

În aceeași zi, ierarhul s-a rugat pentru sufletele celor care au suferit în Penitenciarul de maximă siguranță din Galați în perioada regimului comunist, în capela provizorie a instituției, ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. IPS Casian a rostit și rugăciuni pentru începerea lucrărilor de construire a noii capele a penitenciarului.

La eveniment, a participat un grup din partea Societății Nationale a Femeilor Ortodoxe Române (SNFOR), filiala Galaţi, care au oferit deţinuţilor pachete cu alimente. Aceștia au primit din partea ierarhului binecuvântări, daruri și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente