Sfinții 40 de Mucenici cinstiți la „Poarta Fiordurilor” Norvegiei

Luni, 9 martie 2015, de sărbătorea Sfinților 40 de Mucenici, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite în parohia românească din orașul Bergen, la „Poarta Fiordurilor” de pe coasta de vest a Norvegiei.

În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiascandinavia.se, ierarhul a arătat că Sfinții 40 de Mucenici l-au mărturisit pe Hristos cu prețul vieții lor, dăruindu-se jertfelnic Mântuitorului Hristos-Mirele Bisercii. Ierarhul a mai arătat că martiriul continuă în viața lăuntrică a creștinilor prin moartea față de patimi. Mărturisirea păcatelor este un martiriu, o mucenicie interioară, ucigând păcatul prin virtuţile sufletului. Când ne spovedim şi primim iertare, atunci pregătim bucuria învierii sufletului nostru din moartea păcatului, a mai spus ierarhul românilor din țările scandinave.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a mulțumit părintelui paroh Andrei-Marius Pop și enoriașilor pentru călduroasa primire la Bergen, oferindu-le mai multe cărți de folos duhovnicesc.

La Liturghie au fost binecuvântate vasele cu cei câte 40 de colăcei tradiționali, cu miere și nucă, feluritele ofrande fiind aduse în cinstea Sfinților 40 de Mucenici, de familiile credincioșilor care provin din diferite zone tradiționale ale României. Aceste prinoase au fost degustate după slujbă, la Agapa creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente