„Sfințenia este un dar al lui Dumnezeu pentru toți” – Arhiereul vicar Teofil de Iberia

În deschiderea evenimentelor dedicate hramului Catedralei din Mănăștur, Arhiereul vicar Teofil de Iberia a vorbit duminică credincioșilor despre sfințenie ca fiind „un dar al lui Dumnezeu pentru toți”.

În perioada 22-29 iunie, Parohia clujeană „Sf. Apostoli Petru și Pavel” organizează zilele cultural – duhovnicești cu prilejul hramului lăcașului de cult.

Astfel, în data de 22 iunie 2019 a fost adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită „Maica milelor” care va rămâne în cadrul parohiei până în ziua hramului.

Icoana făcătoare de minuni „Maica Milelor” pictată de preotul Luca din Iclod se află în Muzeul Mitropoliei Clujului.

Duminică, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala din Mănăștur, informează Radio Renașterea.

Îndemnul Preasfinției Sale din cadrul omiliei rostite în 23 iunie 2019 a fost ca „mereu să-L binecuvântăm pe Dumnezeu, mereu să-I mulțumim”.

Îndeplinind acest sfat, a spus ierarhul, „darul lui Dumnezeu se va revărsa cu îmbelșugare peste sufletul nostru și în veacul acesta și în cel ce va să fie”.

Printre evenimentele care vor avea loc în cadrul seriei de manifestări dedicate hramului se numără și conferința „Sfinții Petru și Pavel sau vocația unității apostolice într-o Europă divizată spiritual”, ce va fi susținută de teologul Teodor Baconschi.

Catedrala din Mănăștur cu hramul „Sf. Apostoli Petru și Pavel” a fost construită între anii 1990-2018 în cinstea eroilor Revoluției din 1989. Slujba de sfințire a lăcașului de cult a avut loc în luna ianuarie a acestui an.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente