Sfinte moaște și icoana Sfântului Gheorghe, în procesiune la Bacău

Racla cu sfinte moaşte de la Catedrala din Roman şi o icoană reprezentând pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au fost purtate miercuri în procesiune pe străzile Bacăului pentru stoparea pandemiei.

Racla cuprinde şi un fragment din moaştele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Procesiunea a fost organizată de Parohia Sf. Gheorghe din zona de sud a Bacăului.

Procesiunea s-a desfăşurat fără credincioşi, respectând regulile impuse de autorităţi. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Traseul pelerinajului a fost următorul: Str. Mărășești, Str. Garofiței, Str. Castanilor, Str. Carpați, str. Panselelor, Cartierul Cornișa.

 

Sfântul Gheorghe este ocrotitorul forţelor terestre. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Spre binecuvântarea și încurajarea cadrelor medicale și bolnavilor, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Județean Bacău, părintele protopop Costel Busuioc a rostit rugăciunea la vreme de pandemie.

Racla cu sfintele moaşte şi icoana Sf. Gheorghe în biserica parohiei băcăuane. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.
Înainte de procesiune a fost oficiată o rugăciune în biserica parohiei Sf. Gheorghe din Bacău. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente