Sfinte Liturghii arhierești în Arhiepiscopia Râmnicului

În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost prezent în mijlocul obștii Mănăstirii Frăsinei, din comuna Muereasca, județul Vâlcea, informează „Ziarul Lumina”.

Cu acest prilej, arhiereul râmnicean a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Evanghelie, IPS Părinte Arhiepiscop Varsanufie a arătat care este importanța sfinților în viața noastră, îndemnându-i pe credincioși să-i urmeze în smerenie, rugăciune și sfințenie pentru dobândirea mântuirii. La finalul slujbei, IPS Varsanufie a arătat necesitatea construirii unul altar de vară în incinta mănăstirii pentru buna desfășurare a slujbelor în sezonul cald.

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Înălțarea Domnului” din Râmnicu Vâlcea. În cuvântul de învățătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, PS Părinte le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Duminicii Tuturor Sfinților și despre sfințenia lui Dumnezeu și a sfinților. La finalul slujbei, părintele paroh Ion Dincă a mulțumit PS Părinte Emilian pentru binecuvântarea arhierească dăruită credincioșilor parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente