Sfatul IPS Teofan către cei implicați în Programul de Mentorat pentru elevii seminariști din Arhiepiscopia Iașilor

Mitropolitul Teofan a participat vineri la întâlnirea de formare și evaluare a Programului de Mentorat, implementat în primul semestru al acestui an școlar în seminariile teologice din Arhiepiscopia Iașilor.

Întâlnirea are loc în perioada 6-8 februarie la Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni, informează Doxologia.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a participat în cea de-a doua zi a evenimentului, unde a avut un mesaj pentru mentori.

„Noi, ca preoți, profesori și mentori, trebuie să avem puterea să ducem și greutatea celuilalt”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

El a explicat că tânărul seminarist are o nevoie imensă „de a fi și ascultat de către cineva” care trebuie să îndeplinească două criterii.

„Ca să asculți pe cineva cu adevărat presupune și să-l cunoști, pe de o parte”.

„Să încerci, pe de altă parte, să împlinești ceea ce este de fapt datoria fiecărui creștin, anume de a fi următor al lui Hristos, adică să iei asupra ta păcatele, slăbiciunile, durerile, nedumeririle, sentimentul de abandon și toate cele asemănătoare ale semenului tău, în cazul de față ale elevului seminarist”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Astăzi, se desfăşoară sesiunea a VII-a a întâlnirii, dedicată evaluării cursului și stabilirii pașilor următori pentru acest program de mentorat.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente