Sfântul Voievod Neagoe Basarab și Sfântul Antim Ivireanul, cinstiți la Mănăstirea Snagov

Mănăstirea Snagov din Arhiepiscopia Bucureștilor și-a serbat sâmbătă, 26 septembrie, și duminică două din cele trei hramuri. Programul liturgic a început vineri seara cu slujba Vecerniei unită cu Litia oficiată de arhim. Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale din București și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de tineri seminariști și teologi de la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iași și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, informează ediția de luni, 28 septembrie 2009, a cotidianului Ziarul Lumina.

Sâmbătă a avut loc Sfânta Liturghie oficiată de PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Numeroși credincioși au trecut lacul Snagov cu barca pentru a-l cinsti pe Sf. Voievod Neagoe Barasab. După Sfânta Liturghie, PS Varsanufie Prahoveanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața Sf. Neagoe Basarab, cel care a fost, după cum spune și troparul, „ctitor de lăcașuri sfinte”.

Ieri a continuat sărbătoarea la Mănăstirea Snagov, când a fost cinstit tot pentru prima dată Sf. Antim Ivireanul, canonizat de Biserica noastră în anul 1992. Cele două noi hramuri ale Mănăstirii Snagov au fost primite cu binecuvântarea PF Daniel, anul trecut, la aniversarea a 600 de ani de atestare documentară a acestei așezări monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente